Presentation

DATUM: 2010-10-31 / TID: 21:13:21


Jag:
Jennie Larsson heter jag och är född 1987. Jag bor tillsammans med min sambo Kalle i en liten ort som heter Herrljunga i Västra Götaland.

Jag jobbar just nu på Granngården i Vara där jag är anställd på 50%. Min lediga tid spenderas först och främst tillsammans med mina djur. För tillfället har jag två hästar, två hundar, två katter och sista och också minst en vattensköldpadda.

Hästen:
Yipzy beer, som han heter, är en varmblodig travare född 1998. Jag "köpte" honom sommaren 2003 som femåring då han egentligen skulle gått till slakt. Han har en ganska lång och jobbig historia bakom sig som gjort att han haft väldigt svårt med tilliten till människor. Han har även haft problem med cancer och är opererad två gånger.

Allt detta har gjort att det har fått ta den tid det behöver för att han skall finna tillit och förtroende till människor. I sex år har vi därför spenderat all vår tid till uteritter och ledarskapsövningar. När han kom till mig var han travtränad, men avställd sedan sex månader tidigare, däremellan har han varit på tre olika ställen. Han var insutten, men inget mer, så han var alltså helt grön som ridhäst.

Han är en häst med mycket egen vilja och ett sjujäkla temperament. Hans humör är som en bergochdalbana och han är en häst som kräver enormt mycket tålamod och bestämdhet.

I maj 2009 började vi så smått träna för en dressyrtränare, och det var då hans omskolning från travare till ridhäst började. Nu tränar vi både hoppning och dressyr för tränare och mina kortsiktliga mål är att starta en clear round till hösten och eventuellt någon lättare klass i dressyr. Tiden får utvisa om vi är redo, det får ta den tid det tar helt enkelt, jag har inte bråttom någonstans :D





bloglovin
En ridtravares vardag -


RSS 2.0