Vad ska man säga?

DATUM: 2011-02-23 / TID: 19:43:29


Var på kliniken med Cindy idag. Hon var märkbart bättre i sitt ben i själva gången. Hon har gått från 1-2 graders hälta till en 0.5 graders hälta, MEN ultraljudet var inte roligt. Hon har artros och pålagringar i höften samt att leden "smalnat" av och antagligen blivit "taggig" så veterinären sa att progosen tyvärr är mycket dålig för henne, antar dock att han menar som kör- och ridhäst.

Den andra veterinären som var med, även förra gången, tyckte vi skulle avvakta 5 veckor och göra ett nytt ultraljud eftersom hon blivit så mycket bättre. Hon sa att hon trodde att hon skulle kunna gå som sällskapshäst iaf och att jag inte behöver oroa mig över att hon har ont. Jag ska ge glukosamin under en period nu och se om det kan hjälpa henne något.

När jag kommer hem igen och ska släppa ut hästarna i hagen hoppar Jippan nästan på tre ben ut. Märker att hans vänstra framben är rejält svullet ända från bogen och ner till kotan och han ville knappt stödja på det :O Ringde ut hovslagaren eftersom han var ute och skodde igår, så han kunde känna igenom honom först, men han hade ingen värme eller ökad puls i hoven...

Kände och klämde igenom hela honom och märker att hans muskel på bogen, precis innan benets början, ser ut och känns som en banan. Han blev skitsur när jag tog där och högg efter mig och hade sig. Hela hans ben från bogen och ner såg ut som en tjock lyktsolpe. Provade att gå med honom en sväng, men hela bakpartiet vinglade och han höll på att ramla ihop.

Ringde kliniken och fick en akuttid, de misstänkte att det kunde vara en fraktur :S Slängde på Jippan täcket och gav mig iväg. När vi hade kommit fram efter ca 1 timma så var benet mindre svullet och han gick mycket bättre på det. Vi fick en jättebra manlig veterinär (en gammal veteran) som kände och klämde igenom honom och han kunde utesluta fraktur på en gång. Nu hade smärtan vandrat ner till senorna och kotan istället och han skrek så fort veterinären klämde där. Så veterinären var 99% säker på att Jippan fått sig ett slag på benet vilket gjort att det svullnat så. Han ville inte sätta in något smärtstillande då Jippan inte tål det just nu, han trodde att svullnaden skulle vara nere till helgen.

Veterinären ville också passa på att böja igenom vänster bakben eftersom han har varit behandlad i det. Fick gå runt på små volter sen sa han: "Jag kan se att han har lite svårt att få med sig sitt vänsterben ibland, när han går i höger varv så stödjer han inte riktigt upp sig på det yttre (vä)" Han trodde att Jippan bara fått en liten muskelsträckning, utifrån det han kunde se. Tänk om det är så? Att han sträckt muskeln litegrann vid något tillfälle och det är därför han varit så oren. Å andra sidan har han varit sådan här bra länge nu, att han vill gå på dubbla spår i högergaloppen, han skjuter liksom in bakdelen innanför spåret och stödjer sig inte riktigt på ytter. Det kan ju självklart ha med styrkan att göra också eftersom han har kortare muskler överlag på hela vänster sida. Men det skadar nog verkligen inte att få honom genomkollad av en ET eller massör snart.

Bad även vet. känna igenom ryggen på honom då jag tyckte han var mer spänd på vänster sida idag, och det var han också, kan ju ha med hans skada att göra.

Har antagligen hittat vad Jippan gjort sig illa på, nämligen en stolpe som delar av en hage. Den låg helt avknäckt i två bitar imorse så han måste brallat rakt in i den :S

Kan man ha mer otur än mig? - NEJ!

Kommentarer
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Har lagt till dig på msn.

Vilken sabla otur du har :`(

mvh/Q

2011-02-23 @ 20:03:24
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se
Postat av: Felicia & ridtravaren Stardom

Ne, nu måste väl ändå oturen vända!

2011-02-23 @ 20:21:33
URL: http://lifeofstardom.blogg.se/
Postat av: Julia

Men vad tråkigt att allt detta ska hända dig! :( Hoppas att det vänder!!

2011-02-23 @ 20:24:47
URL: http://broddnyckel.blogg.se/
Postat av: Cia

oturen har även drabbat mej... va bra de nya året börjar.. not!

2011-02-23 @ 20:48:44
URL: http://ciajonasson.bloggplatsen.se/
Postat av: Cia

oturen har även drabbat mej... va bra de nya året börjar.. not!

2011-02-23 @ 20:49:53
URL: http://ciajonasson.bloggplatsen.se/
Postat av: Malin

Näe det kan inte va sant! Snart måste det väl ändå vända så du får lite tur över dig och dina fina hästar. Tur i oturen ändå att det inte var en fraktur.

Kram

2011-02-23 @ 21:16:06
URL: http://marineprinsen.devote.se
Postat av: josefine m. ridtravaren Bellie

Hoppas de vänder snart!

2011-02-23 @ 21:28:03
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Sandra

Men jisses vilken dag! :(

2011-02-23 @ 22:52:15
URL: http://bonnsie.blogg.se/
Postat av: Jossan

Usch, jag lider verkligen med dig.. Beundransvärt att du har en sådan gnista ändå när du skriver, trots att du haft så mycket motvind. Jag hoppas att det vänder för dig nu, och att bägge hästarna blir bra igen!

2011-02-23 @ 23:30:30
URL: http://himmelskadrommar.bloggplatsen.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin
En ridtravares vardag -


RSS 2.0