Ridning + Film

DATUM: 2011-02-20 / TID: 17:23:49


Idag red jag Jippan lite på banan. Nu kanske en del tycker att jag är sjuk i huvudet som sitter och rider runt på en halt häst, men jag känner att jag måste känna av läget eftersom han var halt med ryttare på ojämt underlag, han var bättre på plant underlag utan ryttare, så nu ville jag även kolla om hur han reagerade på plant underlag med ryttare, ja ni förstår?

Böjade med att skritta honom ganska länge, jag åkte enbart med idag i hans tempo och försökte störa honom så lite som möjligt. Han fick gå precis som han ville utan några som helst krav. Märkte inte av någon direkt hälta i skritten till en början så jag började provocera honom lite i trav. Vet att det låter hur dumt som helst, men jag vill hellre att han får fram en riktig hälta än en diffus oren/hälta. Väldigt svårt att förstå, jag vet. Samtidigt vill jag absolut inte göra honom illa eller att han ska få ont. Idag märkte jag inte av några som helst tjurigheter, han gick på som ingenting. Dock känner jag ju att det är något med bakkärran som inte är helt hundra.

Jag fortsatte med lite galopp i högervarvet, där han har varit fruktansvärt grinig och haft ett enormt bakåttänk med en massa bakutsparkar som följd. Idag var det inga tjurigheter där heller och han tog faktiskt för sig idag och tänkte framåt :) Dock var han väldigt fyrtaktig i galoppen så jag hade svårt att känna om det var hälta eller bara taktfel. Anledningen till att jag valde lite galopp idag är för att det har varit efter galoppen han har blivit mest oren.

Efter galoppen kändes han väl ganska mycket som innan, lite mer oren kanske men jag blir lätt hemmablind också. Märkte iaf att han ömmande om fötterna idag för det räckte att han trampade till på en liten hårdare snöklump så haltade han till i 3-4 steg och sen klev han på som vanligt. Nu ska han få vila tills på tisdag då hovslagaren kommer. Sen kanske jag tar ut han på en liten promenad och känner av läget. Så det blir absolut inget mer provocerande förän vi har varit inne på kliniken för utredning.

Kommer en liten film från dagen, ha dock överssende med att jag bara åker med, därav ser jag halvt som halvt handikappad ut, (fulridning på högsta nivå) ;)

Kommentera gärna era åsikter, det ni ser och det ni inte ser, haha!


Kommentarer
Postat av: Malin

Förstår precis vad du menar, jag hade gjort på samma sätt. Känns bättre att hitta ett rikitgt fel och kunna göra något åt det. Massa smått som behandlas och sprutas gör ju faktiskt inte att man hittar orsaken oftast. Gud vad konstigt mitt inlägg blev...

2011-02-20 @ 19:04:17
URL: http://marineprinsen.devote.se
Postat av: Anonym

får jag fråga varför du rider med pelham bett ibland och ibland på vanligt tränsbett? =) ingen elak fråga eller så

2011-02-20 @ 19:45:15
Postat av: Josäfin :>

Ser jätte lugnt och fint ut :D

Önskade att vi också hade sådär lagom snö :((



sv: Aw tack! :D

2011-02-20 @ 19:46:57
URL: http://jossanamigo.blogg.se/
Postat av: Josäfin :>

Ser jätte lugnt och fint ut :D

Önskade att vi också hade sådär lagom snö :((



sv: Aw tack! :D

2011-02-20 @ 19:46:59
URL: http://jossanamigo.blogg.se/
Postat av: Josäfin :>

Ser jätte lugnt och fint ut :D

Önskade att vi också hade sådär lagom snö :((



sv: Aw tack! :D

2011-02-20 @ 19:47:04
URL: http://jossanamigo.blogg.se/
Postat av: Sisterhood

Han ser super lugn och harmonisk ut :)

Vad heter låten som du har på filmen? :)

2011-02-20 @ 20:14:13
URL: http://www.siisterhood.blogspot.com
Postat av: Julia

Jag tycker verkligen inte att man ser någon synlig hälta, men om man verkligen tittar så ser han ju lite stel ut i bak... men svårt att veta vad det kan vara? Kanske en låsning eller nått?



Annars ser det super fint ut tycker jag :)<3

2011-02-20 @ 22:10:05
URL: http://broddnyckel.blogg.se/
Postat av: Elin Forsman (guldlock)

Svårt det där med hältor, kan vara så svårt att hitta orsaken.

Jag tyckte det såg fint ut på bilden, möjligen lite stelt, speciellt i bakbena.

Det kan kanske vara värt att kolla om han är sné i korset, inte helt ovanlig och kan ge lite diffusa och ojämna steg.

Lycka till! :)

2011-02-20 @ 22:48:47
URL: http://sakuranee.blogg.se/
Postat av: malin

Det ända ja la märket till va att han ser aningen stel ut i bak, kanske lite ojämn ibland. Min häst var också ojämn i traven ett tag i vintras men min tränare sa att det inte vara något att hänga upp sig på, det försvann sen med!



Har din något känt fel?

2011-02-21 @ 11:06:05
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Diagonalt hb vf? Han är ju inte halt som i halt utan går och spar sig om man kan säga så.Av någon anledning.Och just den anledningen kan vara vad som helst..Brist på styrka..nått med ryggen.hovarna ja vad som helst egentligen.Och samtidigt behöver han inte ha ont heller för den sakens skull.Åk och kolla rygg bakknän och haser för att vara på den säkra sidan så behöver du inte gå med ständig oro i kroppen.

mvh/Q

2011-02-21 @ 11:42:24
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Hur många plåtar slogs på respektive led? Allt syns inte på ett par få plåtar nämligen.Om du åker in kan du be om att de ev går in rektalt och kollar om de kan känna några förändringar över bäcket tex.alt ultraljuda rektalt och över rygg.

Jag tror dock mycket på att det faktiskt är hans hovar som spökar för honom just nu.Eller jag hoppas på det för då är det ganska lätt åtgärdat i allafall och framförallt det går att göra nått åt.

Hör med din hovis när han kommer och be om råd kanske visa honom hur hästen rör sig på lina alt uppsuttet.Hovslagare är underskattade när det kommer till hästarna rörselsmönster.

mvh/Q

2011-02-21 @ 20:53:25
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se
Postat av: Tova

Jag tycker att det ser ut som att han haltar, iaf reagerar då han ser ut att stöta ifrån mer med ännu benet och att han "nickar" till då och då. Dock vid samma ben :)



Hoppas att dte inte är nått iaf :)

2011-02-23 @ 11:22:45
URL: http://kazince.blogg.se/
Postat av: Melina

fina ni är! :D

2011-02-24 @ 12:47:42
URL: http://ponnysmurfen.blogg.se/
Postat av: Hanna Ling

Ser lungt och fint ut, hästen ser lugn och avslappnad av, ni är ett riktigt fint ekipage måste jag säga! :)

Ska ni ut och tävla ngt i år? ':)

2011-03-31 @ 15:50:36
URL: http://shettisgalen.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin
En ridtravares vardag -


RSS 2.0