Uppdatering

DATUM: 2011-02-25 / TID: 16:07:26


Gav mig iväg tidigare från jobbet för att kunna vara med när hovslagaren kom ut. Jippan rörde inte en fena, hur mycket hovis än klämde och kände på hoven :S Så antagligen är det inte någon hovböld eller sömstick. Jag tror helt säkert på att det är lymfangit han åkt på...

När hovis hade åkt grejade jag lite med Jippan och lyfte och kollade i hoven och på ballarna, upptäckte då ett litet balltramp som blödde och såg lite irriterat ut :S Vet inte om det kan ha varit hovis som råkade stöta till där med visitertången eller om Jippan precis hade trampat sig, annars kan ju faktiskt det vara boven i dramat och det kan ju förklara varför han har lymfa isåfall. Jag tvättade iaf rent det och la på salva.

Han har ingen temp, han är lite varm om hoven och har puls. Svullnaden hade dock gått ner ganska mycket idag, okej att det fortfarande är tjockt, men jag börjar känna och skymta senorna idag iaf. Han har stått med linda sedan igår morse så det kan ju ha hjälpt till. Han springer i hagen och det syns inte att han är halt eller så, däremot kan han vara lite stelare i gången när han stått under natten.

Funderar på om jag ska ringa ut veterinären och be de skriva ut antibiotika, men jag är väldigt rädd för att preparera honom med något öht just nu när han har magsår och står på behandling. Är bara rädd så att han inte får kronisk lymfa, om det nu är det han har, om jag inte behandlar honom nu. Han verkar inte ha speciellt ont just nu och han går ju som sagt som vanligt på benet. Hur hade ni gjort!?

Kommentarer
Postat av: josefine m. ridtravaren Bellie

Om det är lymfangit så hade jag behandlat genast. Annars kan det som du säger bli kroniskt. Det finns ett enkelt sätt att kolla om det är lyfmangit, och det är genom att trycka med ett finger på svullnaden, ganska hårt. Blir de då en liten grop efter fingret som åker ut till normalläge igen sakta men säkert så äre lymfangit.



De kan komma av små sticksår som inte ens syns.

2011-02-25 @ 17:32:50
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Anette Nord

2011-02-25 @ 20:10:56
URL: http://anette-nord.blogspot.com
Postat av: Anette Nord

När min gamla pålle hade lymfangit så va hela benet vätskefyllt & jämntjockt, fick penicillin av vet.

2011-02-25 @ 20:12:23
URL: http://anette-nord.blogspot.com
Postat av: Viktoria :)

Sv; Tack så mycket!:)



Ja usch vad jobbigt:/

Får verkligen hoppas ni slipper sånt efter detta iaf!

2011-02-25 @ 20:36:33
URL: http://viktoriaforsberg.blogg.se/
Postat av: josefine

SV: Men då blir det väl inte en grop som saaakta åker ut? Om benet är vätskefyllt.



Med behandling menar jag bomull, alsolsprit och flexlinda som drar ut skiten ur "såret". Brukar bli bra på 1-2 dagar. :)

2011-02-25 @ 21:49:23
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Carro

Jag hade ringt ut vet så får de avgöra. Sen vet ju du att han inte får äta vissa läkemedel, och de kan ju dra ut hans journal åxå.

Lymfangit ska man inte leka med.

Bättre att ta ut vet en gång för mkt tycker jag.

Även om du nu borde få klippkort hos vet ;)

2011-02-25 @ 22:28:53
URL: http://sartorius.blogg.se/
Postat av: emilia

BASZA KOM MED I EN TÄVLING MED VINTERBILDER. KLICKA PÅ LÄNKEN FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN OCH RÖSTA SUPER GÄRNA PÅ MIN LILLA HÄST <3<3



LÄNK ---> http://satilaryttaren.blogg.se/2011/february/finalisterna-vinterbild.html

2011-02-26 @ 08:47:36
URL: http://emiliabasza.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin
En ridtravares vardag -


RSS 2.0