Veterinärbesöket

DATUM: 2011-02-02 / TID: 19:43:32


Veterinären var ju som sagt ute. Jippan var inte tvungen att slangas med vatten, däremot kommer han få stå på dropp från och med imorgon bitti om han inte börjat dricka under natten.

Veterinären kunde
verkligen inte förstå vad det är som felas, han hade aldrig varit med om något liknande. Han tog blodprov som vi får svar på imorgon, ska ringa han runt kl 9. Jippan har ingen feber och fick därför gå ut några timmar nu ikväll, vilket uppskattades! :)

Jag och mamma har lyckats få i han ca 4 liter vatten idag. Ljummet vatten med upplöst hästgodis i, det tyckte han var mumma och slurpade och drack som tusan, men något annat vatten dricker han inte! Han är även mycket försiktg med vad han stoppar i sig, jag tror han är rädd att det ska vara butta i det för han ratar verkligen det. Jag fick i han ett äpple, lite betfor (framsteg) och blötlagd musli. Vattnet lapar han i sig (slickar som en katt), antagligen för att han måste känna vad det smakar. Märkligt!

Veterinären sa att Jippan är rejält uttorkad, men ändå väldigt pigg. Därför ville han vänta tills imorgon bitti så man slipper sitta och bevaka droppet inatt, sen ville han även se vad provsvaren visar.. Så vi får väl se helt enkelt. Nu har han fått antiinflammatoriskt i blodet. Det veterinären tyckte var väldigt kontigt va att Jippan fått såpass hög feber med butta i kroppen, eftersom det verkar som feberdämpande så borde Jippan haft en rejäl feber när han låg på 39.7. Det är ungefär som att vi tar alvedon mot febern så det är väldigt konstigt att han hade feber öht. Han kunde verkligen inte förstå varför Jippan lagt på detta konstiga beteende.



Kommentarer
Postat av: josefine m. ridtravaren Bellie

Vad knepigt... :o Men tur han inte hittade nåt allvarligt!

2011-02-02 @ 21:49:26
URL: http://minfux.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin
En ridtravares vardag -


RSS 2.0