Jippan i ett nötskal

DATUM: 2011-01-20 / TID: 12:41:19


Min häst är ingen rolig häst att rida ut på, det har jag iofs konstaterat för längesen ;)

Var ute tidigt imorse och gav mig ut på en uteritt. Tanken var att rida ganska långt och "intensivt" idag och få han att jobba ordentligt, men det var verkligen stenhårt i backen och isgata överallt, så det fick bli mest skritt med lite trav- och galoppövergångar där det låg snö.

Jippan började redan efter bara hundra meter att kasta sig och bli rädd för saker som inte ens existerade, sen var det helt enkelt kört >.< Han började skaka, hyperventilera och hjärtat slog så det kändes som att sitta i en massagestol. Han gick i en passageliknande trav med höga benlyft, en gångart han kommit på helt själv! ;)

Jag är iofs ganska van vid att han blir sånhär, han har alltid varit sån vid uteritter, ända sedan han var ung. Han har ju blivit så mycket bättre, men man måste hela tiden vara på sin vakt när man rider ut, vilket är ganska tråkigt. Man vill väl iaf kunna slappna av något..men nä.. :P Sedan måste det ju vara extremt jobbigt för honom också, att hela tiden gå runt och vara spänd och rädd.

Vissa dagar kan han faktiskt gå
på hur bra som helst, utan att bry sig om någonting. Vi kan trava förbi mötande traktorer, möta hjullatstare på smala vägar osv, men det är inte ofta han är på just det humöret. Han blir helt enkelt för övertaggad vid uteritter ;)

Hur blir era hästar? Märker ni någon större skillnad mellan tex ett pass på banan och en skogsritt?

Min gopojk! ;)


Kommentarer
Postat av: jossan

Haha söt han är!



Bellan äre ingen större skillnad på, ännu piggare ute än på banan bara. :-) Kan ju vara lite mer ofokuserad ibland oxå såklart, kan va mkt o kika på. ;)

2011-01-20 @ 13:26:28
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Bonnie

Majsan är alltid väldigt pigg och glad men samtidgt stencool, man kan galoppera i full rulle och sen sakta av-långa tyglar och skritta vidare.

Väldigt skönt!

Gamlingen är 10 resor värre, det mesta är farligt och luften är ett bra ställe att vara på...

2011-01-20 @ 20:24:15
URL: http://teamkarlsson.blogg.se/
Postat av: sandra

Figge har blivit coolare och lugnare med åren med det här i tempo väg, däremot har han börjat se lite spöken här och där ;)

eller om han bara vill få ur sin energi ;) för galloppera det gör han mer än gärna, och får han inte galloppera fort, känner man vilka krafter som springer under en, och han kråmar sig och samlar ihop sig. riktigt läcker när han är sån! Annars som sagt är det gott att bara vara ocks å:)

Falcon är mycket roligare att rida ute än i paddock! men det är för att han tycker sj detär roligare ute :) har fått gå tillbaka några steg kravmässigt för att han ska få tillbaka "glöden" i arbetet, nu vill han mest bara springa ifrån det jobbiga . så trög nordsvensk är det INTE jag har :P

Länkar till dig :)

2011-01-20 @ 22:53:01
URL: http://sandraaplate.blogg.se/
Postat av: Erika

Haha känner igen min hispiga lilla arab där :P Sicksack på vägen xD

2011-01-22 @ 19:44:18
URL: http://ettahnia.blogg.se/
Postat av: Kazince

Vera går bäst ute, hon är fortfarande lite stressad av att gå på bana/ridhus :)

2011-01-23 @ 09:30:53
URL: http://kazince.blogg.se/
Postat av: Hanna

En av mina hästar uppskattar inte alls att rida ut, han är träningsnarkoman och vill helst bo på ridbanan.

Första dagen man rider ut går ok, om man ska rida ut dagen efter det då vill han bara ner på ridbanan och det hinns med lite hopp och skutt innan han motvilligt går från gården med öronen bakåt.

Dom är verkligen speciella dom små liven ;)

2011-01-24 @ 22:41:55
URL: http://hannaforsberg.blogspot.com/
Postat av: Hanna

En av mina hästar uppskattar inte alls att rida ut, han är träningsnarkoman och vill helst bo på ridbanan.

Första dagen man rider ut går ok, om man ska rida ut dagen efter det då vill han bara ner på ridbanan och det hinns med lite hopp och skutt innan han motvilligt går från gården med öronen bakåt.

Dom är verkligen speciella dom små liven ;)

2011-01-24 @ 22:41:57
URL: http://hannaforsberg.blogspot.com/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin
En ridtravares vardag -


RSS 2.0